Hoe spoor je gas op de juiste manier op?

In bedrijven waar met gas gewerkt wordt gelden speciale veiligheidsregels. Er zal uiteraard altijd naar gestreefd worden deze regels te volgen en zoveel mogelijk gevaarlijke situaties te vermijden maar een ongeluk zit in een klein hoekje en kan zomaar voorkomen.

Zorg voor een snelle detectie

Als er gas mee gemoeid is, is het zeker goed als dit snel gedetecteerd wordt. Bij een ongeluk kan gas ontsnappen en het is vooral zaak dat er snel op gereageerd kan worden zodat de mensen op de werkvloer geen gevaar lopen of hun gezondheid in het geding komt. Als er slechts één soort gas kan vrijkomen kun je dit prima opsporen met een single gas detector.

Betrouwbaar en in verschillende modellen verkrijgbaar

Een single gas detector meet weliswaar maar één soort gas tegelijk maar het is wel een degelijk apparaat. Je kunt er jaren mee vooruit zonder dat het onderhoud nodig heeft en ook de batterijen gaan lang mee. Je kunt zelf een keuze maken uit diverse modellen waarbij je onder andere kiest wat voor soort batterijen je erin wilt hebben. Dit kunnen wel of niet oplaadbare zijn maar je kunt ook kiezen voor een detector die aan- en uit te zetten is.

Bepaal zelf welke meter passend is

Een single gas detector kan over diverse sensoren beschikken. Je kunt zelf aangeven welke dat je belangrijk vindt dat er op het toestel zitten en op basis daarvan je keuze bepalen. Niet ieder bedrijf werkt met hetzelfde soort gas en het is wel belangrijk dat juist het soort gas gemeten wordt dat daar kan vrijkomen. Als je niet goed weet welke single gas detector je het beste kunt kiezen win je op voorhand beter informatie in bij een bedrijf dat deze verkoopt. Zij kunnen je adviseren wat de beste meter is voor jouw bedrijf en waar je ook echt wat aan hebt.