De reden dat je een EHBO-cursus wil volgen

Noodsituaties zijn gelukkig zeldzaam, maar als we erin verzeild raken dan zijn het wel het soort situaties waarin ons karakter meer dan ooit tevoren wordt getest. In geval van een ongeluk, agressie of iemand die een hartaanval krijgt, zijn het de handelingen van de mensen die ter plaatse zijn die bepalen of slachtoffers het overleven of niet. De eerste paar minuten van een noodsituatie zijn altijd cruciaal. De vraag is wat jij in die minuten gaat doen.

Ben je een held?

In het dagelijks leven hoef je geen held te zijn. Daar is immers geen noodzaak toe. Echter in het uitzonderlijke geval dat je een calamiteit meemaakt, is het van levensbelang dat je weet wat je moet doen. Stel je eens voor dat je op straat iemand in elkaar ziet zakken? Wat doe je? Blijf je wachten totdat iemand anders iets doet? Of kom je in actie? En zo ja, wat doe je dan? Hoe weet je wat je moet doen? Kortom: hoe red jij een leven?

Een leven redden is het grootste voorrecht

Misschien dat je iemand kent die wel eens een leven heeft gered. Het geeft een enorme kick en is misschien wel een van de mooiste dingen die je als mens kunt doen. Dat mensenlevens gered moeten worden is de reden dat je een EHBO-cursus moet doen. Dat het redden van een mensenleven een van de mooiste ervaringen is die je ooit zal meemaken is de reden dat je een EHBO-cursus wil doen.

Het overkomt je nooit, totdat het je overkomt

Omdat ongelukken zo zeldzaam zijn denken veel mensen dat ze nooit in een situatie terecht zullen komen waarbij hun hulp is vereist. De realiteit is echter dat ongelukken overal en altijd voor kunnen komen, dus ook een keer waar jij ben bent. Wil jij een leven redden, zorg dan dat je voorbereid bent.