Bijstand tijdens een politieverhoor

Er zijn een aantal manieren waarop je kunt worden uitgenodigd voor een politieverhoor. De eerste is schriftelijk. Je wordt ergens van verdacht en moet je melden bij het politiebureau op een bepaalde tijd en datum. Het kan ook zijn dat je bent opgepakt en dat je wordt vastgehouden. Wat ook de situatie, je bent verdacht van een misdrijf en de politie wil je hierover spreken. In alle gevallen kun je dan aanspraak maken op je consultatierecht wat betekent dat er geen verhoor mag worden afgenomen totdat jij met een advocaat gesproken hebt.

Wat nu?

Het is belangrijk dat je tijdens het politieverhoor weet wat je moet doen en zeggen. Hier wordt namelijk je officiële verklaring afgenomen en dit heeft direct invloed op de afloop van je zaak. Je hebt dus een advocaat politieverhoor nodig, die je kan vertellen wat te doen, die je tijdens het verhoor kan beschermen tegen opdringerige vragen van de politie en die er zorg voor kan dragen dat jouw verklaring juist is. Vergeet niet, dit verhoor kan het verschil maken tussen een veroordeling of een vrijspraak.

Na het verhoor

Nadat je je verklaring hebt afgelegd zal je een emotionele periode tegemoet gaan. Je wordt ergens van beschuldigd, en of dit nu correct is of niet, dit is stressvol en ingrijpend. Als je een goede verklaring hebt afgelegd bij de politie kun je al iets geruster zijn. Dit is de basis van je rechtszaak en alleen als deze goed is, kun je een zo eerlijk mogelijke straf verwachten. Een advocaat voor en tijdens je politieverhoor is dus echt onmisbaar, maar ook naderhand heb je iemand nodig die je verder vertegenwoordigt. Alleen met de juiste juridische kennis en ervaring achter je, kun je deze periode zo goed mogelijk overbruggen en hopelijk op een goede manier afsluiten.